Данас у току преподнева председник општине, Золтан Билицки учествовао је на потписивању два уговора, на првом у Београду у пола десет, а потом у Чачку са почетком у дванаест сати.
Захваљујући успешном учешћу на конкурсу који је расписало Министарство заштите животне средине, наша општина је добила 3 милиона динара за модернизацију грејног система Локалне самоуправе, што од наредне грејне сезоне омогућава прелазак са чврстог горива на грејања на гас. То неће значити само модернизацију система грејања, већ уједно и еколошки прихватљивије решење.
Како смо раније извештавали, општина Ада је 2019. године купила ресторан и салу за догађаје на Утринама, некада познату као „Пири нени кочмаја“, коју је поменуте године добило на коришћење Удружење за негу традиције „Пољска шева”. Захваљујући кокурсу Министарства државне управе и локалне самоуправе, на којем смо добили 20 милиона динара, може да почне реновирање објекта на основу израђене пројектно-техничке документације. Данашње потписивање уговора се односи на одобравање поменутих средстава. Укупна вредност пројекта реновирања износи 40 милиона динара, који заједно финансирају горе наведено министарство и општина Ада. Циљ општине је да се након реконструкције зграде створи мултифункционални дом, који ће окупљати све оне који су активни учесници друштвеног живота дотичног села.