Спортско-рекреациони центар “АДИЦА“

Спортско-рекреациони центар „Адица“ поред реке Тисе на око 1км од центра Аде на територији од 12ха.

„Адица“ послује као предузеће за рекреацију од 1.јануара 1999.године. Тада је и добила назив „Адица“. Оснивачи су Извршни одбор СО Аде , I и II Месна заједница. Центар за рекреацију, како се раније звао, изграђен је 1981.године захваљујући организованом удруживању становништва. Планирана три базена била су изградјена за релативно кратко време.

У протеклих 20 година Центар за рекреацију имао је веома много посетилаца. Све генерације су нашле најповољније услове за разоноду и освежење. Првенствено олимпијски базен привлачи највише гостију. Поред пливања пружа веома повољне услуге за организовање такмичења у пливању, ватерполу, тако да су се управу ту одржавала многа медјународна такмичења. По посећености, осим олимпијског базена, не заостаје ни најмањи, дечији базен, где сваки малишан ужива у радостима брчкања. У то време изградјен је и трећи базен, базен за пензионере и непливаче, како би се и најстаријој генерацији пружила могућност несметаног одмора. Адица је посебан акценат ставила на околину базена, што потврдјују чисти тротоари, цвећем уредјене баште, травнате површине у хладовини, фонтана са егзотичним биљкама, постављени столови и клупе и на крају, ништа мање значајан, велики број дечијих играчака израдјених од природних материјала. Поред свега овога посетиоци могу посетити кафиће и ресторане који се налазе у склопу комплекса базена.

Као резултат свега овога центар за рекреацију годишње посети 65-70.000 посетилаца. Последњих година гости су стизали из разних крајева наше земље, а организоване групе из више од 30 градова, инострани гости, посебно из Немачке, Аустрије, Мадјарске, Француске, Италије и Швајцарске такодје су били гости. Изузетно лепа природна средина, услуга и освежавајућа вода у базенима гарантују одмор, освежење и пријатне тренутке у топлим летњим данима.

Љубитељи природе могу уживати на песковитој плажи Тисе, као и у камп насељу, који се налази непосредно у близини комплекса.

Контакти:

www.adica.rs
Тел: 854-770 024/854-770 024/851-118
Трг ослободјења 1.
емаил: jpradica@gmail.com