У протеклим данима поново смо покренули изградњу Молског великог пута, што је можда најважнији инфраструктурни пројекат за нашу општину, а данас покрећемо и најважнији пројекат са финансијског аспекта – изградњу недостајуће канализационе

мреже у Ади и Молу.
Уверен сам да ће инвестиција која почиње данас, представљати највећи развојни пројекат за нашу општину у финансијском смислу у последњих неколико деценија – изјавио је председник општине Золтан Билицки.
У мају прошле године, на основу уговора потписаног са Министарством за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру, обезбедили смо финансијска средства за изградњу недостајућих 110 километара канализационе мреже и проширење капацитета постројења за пречишћавање отпадних вода. Влада Србије обезбеђује финансијска средства за радове, који ће бити извршени у наредне три и по до четири године, од позајмице и сопствених средстава. По завршетку радова, Јавно комунално предузеће Стандард ће управљати потпуним и модерним системом канализације. Инвестиција неће створити никакве трошкове за општину Ада, али ће допринети стварању здравијих и еколошки прихватљивијих услова за живот.
Овај републички пројекат у Војводини осим Суботице, Новог Сада, Сомбора, Бачке Тополе и Инђије, обухвата и општину Ада, што представља огороман политички успех за нас.

Постоји могућност да у току радова дође до одређених непријатности, те молимо грађане за разумевање и стрпљење. Уједно Вас обавештавамо да је у складу са условима уговора, извођач радова дужан да по завршетку радова површину испред кућа врати у првобитно стање. Уколико то не буде случај, молимо Вас да обавестите општинско одељење за комуналне послове.