Обавештавамо грађане наше општине, да Влада Републике Србије, на предлог Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести Covid-19, дана 05.03.2021. усвојила нове мере за сузбијање епидемије, које се односе на предстојећи викенд (6. и 7. март). На основу тога Општински штаб за ванредне ситуације општине Ада, дана 05.03.2021. године, издаје:
 
ОБАВЕШТЕЊЕ
 
– Ученици средњих школа од понедељка, 8. марта, прећи ће на онлајн наставу.
 
Од суботе, 6. марта у 12 сати до понедељка, 8. марта у 6 сати ујутру биће затворени сви угоститељски објекти (кафићи и ресторани). Изузетак су хотелски кафићи и ресторани, који током викенда могу услуживати само госте који имају пријављен боравак.
 
Суботом, након поднева до понедељка ујутру могу да раде само продавнице прехрамбене робе до 21 сати, апотеке и бензинске пумпе чије радно време није ограничено.
 
– Позоришта ће моћи да раде до 21 сат уз поштовање свих епидемиолошких мера, док ће унапред заказани спортски догађаји моћи да се одрже, али без присуства публике.
 
– Доставе хране могућа 24 сата дневно, док је шалтер продаја хране и пића сутра након 12 часова забрањена на територији читаве Републике Србије до понедељка ујутру.
 
– Суботом након 12 часова могу радити приватне здравствене установе, лабораторије, ветеринарске амбуланте и стоматолошке ординације.
 
Вакцинација против заразне болести Covid-19 одвијаће се без прекида по унапред утврђеном плану.
 
Апелујемо на све грађане општине Ада да носе заштитне маске (у затвореном и на отвореном када то ситуација захтева) и да поштују и примењују мере, да се понашају одговорно и у складу са важећим препорукама и наредбама.
 
Молимо поштоване грађане да избегавају организовање приватних скупова како би сачували здравље свих нас!
 
 
Командант Штаба
 
за ванредне ситуације општине Ада
 
Билицки Золтан