Штаба за ванредне ситуације општине Ада дана 06.05.2020.

По предлогу Владе РС и одлуци Народне Скупштине, према мишљењу струке и Кризног штаба Владе РС створили су се услови да се у Србији укине ванредно стање, које је уведено 15. марта 2020. године, због епидемије Цовид – 19. Као резултат примене низ мера дошло је до успорења епидемијског тока и стварања услова за постепено стицање колективног имунитета. У таквим контролисаним условима ширења инфекције дошло је до пада интензитета тј. активности вируса.
Полицијски час биће укинут од четвртка (07.05.2020.) али и даље су на снази препоруке о социјалној дистанци од 2 метара, о избегавању контаката и јавног окупјања као и коришћење заштитне опреме. Укидање ванредног стања мења ситуацију и за суграђане старије од 65 година, који ће поново моћи да излазе када пожеле, али уз мере опреза. Препоручује се старијима и хроничним болесницима да се пазе, мање крећу и строго држе дистанцу.
Међуградски друмски и железнички саобраћај ради уз поштовање обавезних мера. Током данашњег дана извршиће се и дезинфекција зграда Предшколске установе на територији наше општине, који је неопходан корак у циљу да се од 11. маја може започети са примањем деце у установу, уз придржавање строгих мера.
Овим путем желимо се захвалити свим суграђанима, на испаљеном одговорном понашању у овом веома тешко временском периоду, у којем су се придржавали прописаних строгих мера. Посебно се захваљујемо на раду радницима Дома здравља, Дома за старе и пензионере и Центра за социјални рад, као и припадницима Полиције и Ватрогасног друштва. Поред њих у протеклим недељама неопходно је било и учешће и одани рад великог броја добровољаца, предузећа, предузетника, земљорадника и цивилних организација, наиме током бројних акција преузели су на себе значаја удео у томе да се изврши точење и дистрибуција дезинфекционог средства, да се изврши снабдевање старих и угрожених суграђана, подела прехрамбених пакета, као и дезинфекција јавних површина. Молимо грађане, да се у предстојећем периоду, без обзира на укинуто ванредно стање, својим свакодневним радним и другим обавезама враћају уз предострожност, и да се придржавају заштитних препорука, ради даљег очувања здравља свих нас.

Уз захвалност,

Билицки Золтáн
КОМАНДАНТ ШТАБА