Због актуелне епидемиолошке ситуације у општини Ада и регистроване присутности COVID-19 у општини Ада, а у циљу спречавања ширења заразне болести COVID-19, Општински штаб за ванредне ситуације општине Ада доноси следеће наредбе и препоруке:

НАРЕДБЕ

1. Обавезно je ношење заштитних маски у свим затвореним просторијама као и на отвореном где је немогуће држати растојање од најмање 1,5m (редови испред продавница, апотека, банака, поште и слично). Родитељи малолетне деце или деце са посебним потребама, односно њихови старатељи дужни су да обезбеде да деца носе заштитне маске.

2. Забрањује се окупљање на јавним местима у затвореном и отвореном простору за више од 10 људи.

3. За време боравка на јавним местима у затвореном и отвореном простору, између окупљених мора постојати растојање од 1,5m, односно на свака 4m2 може бити присутно једно лице.

4. Цивилним организацијама, месним заједницама, цивилним лицима се наређује да планиране манифестације, окупљања одложе док опасност од ширења заразе вирусом не прође.

5. Базенски комплекс ,,Адице“ престаје са радом док опасност од ширења заразе вирусом не прође.

6. Затварају се сва пијачна места на територији општине Ада док опасност од ширења заразе вирусом не прође.

7. Наређује се обавезна дезинфекција тротоара и улица и свих јавних површина.

ПРЕПОРУКЕ

1. Родитељима се препоручује да децу привремено не доводе у предшколску установу, уколико постоје било какви други услови за њихово чување.

Ове наредбе и препоруке примењују се од 17.07.2020. године.

Апелујемо на све грађане општине Ада да примењују појачане мере хигијене, да буду одговорни и понашају се у складу са препорукама и наредбама Владе Републике Србије и Општинског штаба за ванредне ситуације општине Ада, а све у циљу заштите грађана општине Ада.