На основу мера које је усвојила Влада Републике Србије у сузбијању корона вируса:

Налаже се ограничење радног времена до 19:00 часова следећих субјеката у општини Ада:
Угоститељских објеката:
-Кафића
-Ресторана
-Кладионица
-Посластичарница
-Хотела (осим смештајних капацитета).

Такође, налаже се продавницама, свим осталим радњама и услужним делатностима да организују своје радно време до 19:00 часова да би се испоштовале мере Владе Републике Србије због увођења ограничења кретања. Сваки објекат мора се видно обележити (на вратима) са бројем купаца који могу бити истовремено у продавници.

Такође, сви наведени објекти имају право на добијање бесплатног средства за дезинфекцију и да врше редовно дезинфиковање својих пословних просторија.

Захваљујемо се свим грађанима који су учествовали у акцији скупљања пластичне амбалаже. Општина Ада је набавила 10000 боца од 5л које ће се користити ради лакше и брже дистрибуције средства за дезифекцију. У наредним данима свако домаћинство и привредни субјекат са територије наше општине добиће наведено средство бесплатно са упутством за коришћење. Моле се сви корисници да врате празну амбалажу на сабирна места, ради поновног коришћења.

Пијаце које су на отвореном су и даље у функцији и радиће без измене радног времена.

Налаже се свим привредним субјектима да спискове које су доставили Привредној комори о лицима који морају да се, због природе посла, крећу после 20 часова, доставе сваког дана до 19 часова у Полицијску станицу Ада, све до момента доношења решења за издавање Посебних дозвола за кретање.

Обавештавамо грађане и привредне субјекте да су возачи терентих возила, возова и авиона ослобођени ограничења у кретању, кретаће се уз полицијску пратњу, као и правила која важе за самоизолазију.
Командант Штаба за ванредне ситуације општине Ада
Золтан Билицки