Обавештавамо грађане наше општине, да је на основу дописа заменика генералног секретара Тамаре Стојчевић , број: 53-00-2448/2021-5 од 19.03.2021.дато је објашњење које делатности могу да раде у време важења постојећих ограничења.. На основу тога Општински штаб за ванредне ситуације општине Ада, дана 19.03.2021. године, издаје:

ОБАВЕШТЕЊЕ

1 Задржавају се мере да неће радити сви угоститељски објекти (кафићи, ресторани, барови), тржни центри, све продавнице (осим продавница прехрамбене делатности), биоскопи, музеји, галерије, козметички и фризерски салони, салони лепоте, кладионице, коцкарнице, дечје играонице, теретане, вежбаонице, фитнес центри, базени, балони за спорт , ова мера је на снази до 06 часова 22.03.2021. године (понедељак)

2. Уколико објекат у коме се врши делатност испуњава услове за безбедан и сигуран рад како запослених, тако и корисника услуга и купаца , онда спадају у изузетке од ограничења радног времена.

Ограничење се не односи на радње, објекте и места на којима се пружају услуге при чијем вршењу није обавезно присуство корисника или су присуство и контакт ограниченог трајања уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мера.

Апелујемо на све грађане општине Ада да заштитне маске носе (у затвореном и на отвореном када то ситуација захтева) и да поштују и примењују мере, да се понашају одговорно и у складу са важећим препорукама и наредбама.

Молимо поштоване грађане да избегавају организовање приватних скупова како би сачували здравље свих нас!

 

Командант Штаба

за ванредне ситуације општине Ада

Билицки Золтан