Обавештавамо грађане наше општине, да је Кризни штаб дана 21.03.2021. предложио нове мере за сузбијање епидемије, које ступају на снагу од 6,00 часова 22.03.2021.На основу тога Општински штаб за ванредне ситуације општине Ада, дана 22.03.2021. године, издаје:
ОБАВЕШТЕЊЕ
Од данас 22.03.2021. од 6,00 часова због опасности ширења заразне болести COVID-19, остају затворени угоститељски објекти – кафићи, ресторани, ноћни клубови и барови, као и тржни центри.
Сви објекти продаје хране и установе културе (биоскопи, позоришта, галерије и библиотеке) могу да раде до 21 час, a сви остали објекти до 20 часова, по следећим условима:
Сви објекти који буду отворени морају обезбедити поштовање мере од минимум девет квадратних метара по особи или посетиоцу. Изузетак су фитнес клубови, спа центри, теретане и слично где мора бити обезбеђено шеснаест квадратних метара по особи.
Угоститељским објектима је дозвољена шалтерска продаја хране и пића, као и да се достава може вршити 24 сата дневно.
Хотелски ресторани и кафеи могу услуживати само и искључиво госте хотела са пријављеним боравком до 21 сат.
Вакцинација против заразне болести COVID-19 одвија ће се без прекида по унапред утврђеном плану и у наредним данима.
Апелујемо на све грађане општине Ада да заштитне маске носе (у затвореном и на отвореном када то ситуација захтева) и да поштују и примењују мере, да се понашају одговорно и у складу са важећим препорукама и наредбама.
Молимо поштоване грађане да избегавају организовање приватних скупова како би сачували здравље свих нас!

Командант Штаба
за ванредне ситуације општине Ада

Билицки Золтан