Обавештавамо грађане наше општине, да на седници Кризног штаба за заштиту здравља становништва Републике Србије од заразне болести COVID-19 дана 21.12.2020. донети су
предлози за нове мере и на основу тога Општински штаб за ванредне ситуације општине Ада, дана 21.12.2020. године, издаје:

ОБАВЕШТЕЊЕ

Нове мере ступају на снагу од 22.12.2020. год., односно даном усвајањем од стране Владе Републике, и трају закључно са 25.12.2020.год.

– Предложено је да радно време тржних центара, услужних делатности, кафића и ресторана се продужи до 20 часова, уз поштовање свих епидемиолошких мера.
Кафићи и ресторани могу да раде до 20 часова, без коришћења музике у било ком смислу, јер се уз њу људи опуштају, не поштују мере и долази до могућности лакшег преношења вируса.
– Радно време установа културе од понедељка, 21. децембра, продужено је до 21 час, имајући у виду да ове установе и програми који се одржавају у њима не представљају извор ризика за погоршање епидемиолошке ситуације. Установе културе су у обавези да се током свог рада придржавају прописаних епидемиолошких мера.

Апелујемо на све грађане општине Ада да носе заштитне маске (у затвореном и на отвореном када то ситуација захтева) и да поштују и примењују појачане мере, да се понашају одговорно и у складу са важећим препорукама и наредбама.
Молимо поштоване грађане да избегавају организовање приватних скупова како би сачували здравље свих нас!

Командант Штаба
за ванредне ситуације општине Ада
Билицки Золтан