Општински Штаб за ванредне ситуације општине Ада, дана 27.04.2020. објављује следеће:

Грађани старији од 65 година могу, почев од 27.04.2020. године, сваког дана да излазе у шетњу у трајању oд 60 минута у периоду од 18 до 01 часова наредног дана, у пречнику до 600 метара удаљености од места пребивалишта, односно боравишта.
Продавнице ће за најстарије суграђане бити отворене у четвртак 30.04.2020. године од 4 до 7 часова ујутру.
С обзиром на то да се ближе првомајски празници, а у циљу смањивања социјалних контаката на минимум, Влада Србије усвојила је одлуку да ће забрана кретања наредне недеље трајати од четвртка, 30. априла, у 18 часова, до понедељка, 4. маја, у 5 часова ујутру.
Почев од 27. априла 2020. године правна лица и предузетници који обављају делатности пружања фризерских и козметичких услуга, педикира, маникира, услуга фитнес клубова и теретана, активности турских купатила, сауна и парних купатила, соларијума, салона за мршављење, салона за масажу и других услуга неге, одржавања и улепшавање лица и тела могу наставити са обављањем делатности под условом да буду примењене све превентивне мере које се односе на спречавање ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, којима се осигурава безбедност запослених и безбедност корисника услуга (ограничен број лица у просторији, обавезна дезинфекција просторија, подова, мобилијара, машина, алата и уређаја за рад после пружене услуге сваком појединачном кориснику, обавезна замена коришћене папирне, пластичне или платнене галантерије, обавезна употреба заштитних средстава тј. маски и рукавица) и да у том смислу донесу посебан план примене мера, као саставни део акта о процени ризика који се доноси у складу са законом и прописима из области безбедности и здравља на раду.

Командант Штаба
Золтан Билицки