ОБАВЕШТЕЊЕ

Поштовани Грађани,

Као што сте већ могли видети из обавештења ЈКП „Стандард” Ада, од јуче је Санитарни инспектор Покрајинског секретаријата за здравство, Одсек за санитарну инспекцију Кикинда забранио употребу воде за пиће из градске водоводне мреже. Забрана се не односи за коришћење воде у санитарно-хигијенске сврхе.
Покрајински секретаријат за здравство је на тај начин реаговао на петицију од прошле недеље. Ја ипак сматрам да ову исту воду пијемо годинама, па и деценијама, њен квалитет се није битно мењао, али прописи о квалитету воде су се временом промењене.
Насталу ситуацију ћемо искористити за брже решавање овог проблема. Као што сам и недавно нагласио, решавање овог проблема је у току и о сваком даљем кораку ћемо обавештавати јавност. Локална самоуправа ће, заједно са комуналним предузећем, обезбедити пречистаче за воду у Дому здравља Ада, у свим објектимна предшколске установе и у свим школама, подразумевајући и музичку школу. Поред тога изградићемо јавне бунаре са прочишћеном водом на територији Аде и Мола, која инветсиција захтева неколико недеља.
Иначе са овим проблемом се бавимо већ неколико година, наиме марта 2017. године је Скупштина општине Ада прихватила дугорочни план ЈКП „Стандард” Ада, који садржи и изградњу тзв. фабрике воде и од тада радимо на решавању овог проблема.

Председник општина Ада
Золтан Билицки