Општинске манифестације протеклог викенда

Протеклог викенда је, уз помоћ локалне самоуправе општине Ада, организовано четири значајне манифестације. У дому културе у Стеринову је одржан сусрет некадашњих ђака и наставника „Бакош“, односно „Хусаг“ школе, који су исте похађали између 1950. и 1980. године. Овом сусрету је присуствовало више од стошестдесет некадашњих наставника и ђака.

За љубитеље Тисе и спортског риболова организоване су две манифестације. Одржано је, сад већ традиционално, такмичење у лову сома бућком у организацији Спортског риболовачког друштва „Мол“ из Мола, које је представљало уједно и ађанско коло такмичења Савеза бућкароша Србије, на којем су своје умеће одмерили такмичари из земље и иностранства.
Манифестација „Дани тиске рибе“ је већ други пут одржана у Ади, сада у рекреационом центру, где су се такмичили такмичари у спремању јела од рибе из пет земаља. Као и прошле године, и сада је стручни жири оцењивао јела од рибе, спремљене на разне начине, као и колаче и ракије.

У недељу после подне у организацији Коњичког клуба „Халас Јожеф“ Ада је одржана коњска трка у 2019. години, чија организација је поново започета 2010. године. У оквиру ове манифестације је одржано седмо меморијално такмичење „Богнар Нандор ст.“ и десето мемориално такмичење „Јо Јожеф“, са 70 тркачких коња, пред скоро 1000 посетилаца. Организатори су оценили успешним ову већ вишегодишњу, традиционалну манифестацију.

Овим бисмо желели организаторима да се захвалимо на истрајном раду и залагању, захваљујући којима је дошло до одржавања поменутих манифестација, и поред квалитетних културно-уметничких програма, пружили су одличну забаву не само нашим грађанима, већ и гостима са стране и из иностранства – изјавио је председник општине Золтан Билицки.