У организацији Савета за безбедност саобраћаја, 10.03.2023. године Општина Ада и Агенција за безбедност саобраћаја су организовали општинско такмичење о познавању саобраћајних правила „Пажљивкова смотра“ за предшколце и ученике првих и других разреда.
У такмичењу су учестовала деца предшколске установе „Чика Јова Змај“ Ада са три екипе и ученици првих и других разреда основних школа „Чех Карољ“ Ада и „Новак Радонић“ Мол са по две екипе. Деци су на програму били различити типови игара прилагођени њиховом узрасту, а уз асистенцију деци добро познатог Пажљивка, екипе су давале одговоре на питања, показавши да је циљ овог такмичења постигнут, а то је унапређење њиховог знања о саобраћају.
У категорији предшколаца, победу је однела „Чика Јова Змај“ Ада екипа 2 – жути: Дора Зај, Лоти Тот, Конрад Касаш и Акош Гордош.
У категорији првог разреда, прво место је освојила екипа из ОШ „Чех Карољ“ Ада, екипа – зелени: Рези Терек, Елена Гордош, Флора Штербик и Залан Кертвељеши.
Победу у категорији други разред однела је екипа из ОШ „Чех Карољ“ Ада, екипа – зелени: Ванда Решоцки, Адам Чинчик, Ерик Хајду и Марко Лукић.

Победничке екипе су се пласирале на такмичење на регионалном нивоу.

Честитамо свим учесницима и победницима!