Данас је одржано полагање камен-темељца за фабрику воде, поводом чега је Золтан Билицки, председник општине Ада, изјавио пред присутнима да је вишегодишњи труд коначно дао резултате и да су на данашњи дан испуњени сви услови за почетак изградње фабрике воде. Ова фабрика ће производити висококвалитетну воду која ће задовољити све параметре прописане правним прописима и испоручиваће исту воду домаћинствима у Молу и Ади. Планирани рок за извођење радова је фебруар 2025. године, а вредност је приближно 290 милиона динара. Инвестицију је подржала покрајинска влада са 250 милиона динара, а поред општине Ада у финансирању учествују још И и ИИ Месна заједница и Месна заједница Мол. У случају овог пројекта, инвеститор је комунално предузеће Стандард Ада, које ће бити и оператер новоизграђене фабрике.
Желео бих да изразим своју бескрајну захвалност према покрајинској влади, а уједно и према споменутим месним заједницама, на сарадњи.
Резултате нашег заједничког рада не може нико други присвојити!
Убеђен сам да смо заједнички до сада остварили велике резултате, а исто тако ћемо и убудуће заједнички радити на конкретним развојним пројектима, и то за добробит свих наших суграђана – закључио је свој говор Золтан Билицки.