Данас у току преподнева у клубу посланика Локалне самоуправе потписан је споразум о сарадњи ради имплементације стратегије социјалне заштите општине Ада. На церемонији потписивања, путем које је још већи нагласак добио значај сарадње, поред челника Локалне самоуправе и учесника стратегије биле су присутне и Диана Миловић, подсекретарка покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова и Јоланд Корора, помоћница покрајинског секретара за социјалну политику.
Полазећи од усвојене Стратегије социјалне заштите општине Ада за период од 2022. до 2026. године и реално процењеног стања у општини Ада у области социјалне заштите, сигурности и безбедности, и образовања, сви потписници су се споразумели о циљевима, областима и облицима сарадње.

Поред Локалне самоуправе учесници сарадње су Удружење грађана „Дуга”, школе са територије наше општине, Полицијска управа у Кикинди, месне заједнице, верске заједнице, Дом здравља, Центар за социјални рад општине Ада, Дом за старе и пензионере у Молу и удружења пензионера.
У смислу споразума, спровођење горе поменуте стратегије на територији општине ће се вршити у знаку заједничке сарадње, уз активно учешће потписника.
Председник општине, Золтан Билицки се у име Локалне самоуправе захвалио на сарадњи локалним институцијама и организацијама које учествују у спровођењу општинске стратегије социјалне заштите, као и невладиној организацији „Дуга” која је све то окупила.

Локална самоуправа ће и у наредном периоду учинити све да обезбеди средства за пружање што квалитетнијих услуга социјално угроженим грађанима, како би се остварили циљеви зацртани документом, и то у сарадњи са организацијама које учествују у реализацији стратегије – изјавио је председник општине.