Данас у 19 часова на фудбалском стадиону „АФК“ Ада уприличено је свечано отварање XIII Спортске олимпијаде радника Војводине. За викенд пред нама у многобројним спортским дисциплинама ће учествовати више од хиљаду седамсто спортиста, поред тога организаван је и богат пратећи забавни програм.

Велико ми је задовољство што је мени припала част да као председник општине Ада могу да Вас поздравим на манифестацији отварања XIII Спортске олимпијаде радника Војводине. Општина Ада је 2019-е године добила право организације олимпијаде и након 2007-е године имамо прилику да још једном будемо домаћини ове веома значајне Војвођанске спортске манифестације.

У протекле четири године радили смо плански да би до данас подигли квалитет наших спортских и рекреативних објеката на маxимални ниво, а да би после 2007-е године изнова били добри домаћини ове манифестације.
Показали смо високи ниво сложности и заједништва. Поред наших такмичара и деце који данас наступају пар стотина, волонтера као и правних и физичких лица, укључујући запослене полиције, ватрогасаца и дома здравља чинили су и чине све да наша организација буде високо оцењена а за шта сам им бескрајно захвалан.
Дозволите ми да се захвалим Покрајинској влади, односно Покрајинском секретаријату за спорт и омладину за финансијску подршку везану за реконструкцију наше спортске инфраструктуре, као и што су прихватили главно покровитељство ове манифестације. Искористио би прилику да се захвалим председнику и члановима Олимпијског комитета XIII Спортске олимпијаде радника Војводине, затим председницима и сарадницима Асоцијацији Спорт за све Србије и Савезу спорт за све Војводине за уложени рад у виду омасовљавања и организације XIII Спортске олимпијаде радника Војводине. На крају би се захвалио и Општинском олимпијском припремном одбору за жртвовање јер су својим радом омогућили да будемо спремни за одржавање такве манифестације, а исто тако свим пријављеним спортистима који ће својим присуством омогућити опстанак традиције радничког спорта – изјавио је Золтан Билицки, председник општине Ада у свом поздравном говору.