Данас пре подне у 11.00 часова, у холу Покрајинске владе, председник општине, Золтан Билицки је присусутвовао на свечаности поводом уручивања уговора о додели средстава за суфинансирање јединица локалне самоуправе у изради пројектно-техничке документације за планиране радове.

Реч је о Конкурсу Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, на који је и наша општина успешно конкурисала.

Општина Ада овим пројектно-техничком документацијом планира адаптацију зграде некадашње земљорадничке задруге у Молу, проширујући исто са стазом за куглање и „bowling“.

Будући да је општина Ада домаћин 13. спортске олимпијаде радника Војводине која ће се одржати 2023. године потребно је изградити стазе за куглање и „боњлинг“ да би се манифестација одиграла на прави начин и поменути спортови могли реализовати. Стазе за куглање и „боњлинг“ ће допринети унапређењу врло развијене спортске инфраструктуре у општини Ада. Уговоре је уручио председник Покрајиске Владе Игор Мировић.