XIII Спортска олимпијада радника Војводине одржаће се од 07.07. до 09.07.2023. године у Ади. То ће бити други пут да ће Општина Ада угостити најбоље раднике спортисте, јер је била домаћин СОРВ-а и 2007. године. У претходна четири године општинско руководство је учинило озбиљне напоре у циљу унапређења спортске инфраструктуре, самим тим ова значајна спортска манифестација ће протећи у много квалитетнијем амбијенту, а уједно обезбедиће боље услове за бављење спортом грађанима општине. Морамо напоменути да је у оквиру фудбалског стадиона изграђена балон хала, обновљена је трибина и ограда, изграђена је и атлетска стаза. Отварањем wеллнесс центра спортско-рекреационог центар је добио нови садржај, а његове услуге могу сви користити током целе године. Општина Ада је уложила близу 70 милиона динара за обнову спортске хале средње школе, а обновљена је фискултурна сала и отворени спортски терени у основној школи у

Молу. Значајни радови су спроведени и у ФК Бачка у Молу. Обновљена је сама зграда и њена околина, постављена је нова ограда око терена а проширена је и трибина за гледаоце.

Поводом олимписјких игара које ће се одржати за две недеље, данас је у Ади одржан жреб за спортска такмичења у свечаној сали скупштине општине.
У име Савеза Спорт за све Војводине жребу су присуствовали Проф. др Милена Микалачки, председница и Оливера Јовановић, генерални секретар, Горан Милић председник ОК 13.СОРВ, као И Бранко Вујовић председник Асоцијације спорт за све Србије. У име општине Аде жребу присуствовао Золтан Билицки, председник општине као и чланови Припремног одбора. После изјаве за медије следио је извлачење са којом је утврђен коначан распоред такмичења у свим дисциплинама у току олимпијаде. Свим учесницима желимо успешно присуство на спортским играма и леп провод у Ади!

Срдачно позивамо наше суграђане на свечано отварање олимпијаде, које ће се одржати дана 07.07.2023. године са почетком у 19 часова на фудбалском стадиону АФК Ада. Детаљан програм спортских такмичења и пратећих забавних програма накнадно ћемо објавити.