Обавештавамо грађане наше општине, да након донете Уредбе Владе Републике Србије о изменама уредбе о мерама за спречевање и сузбијање заразне болести COVID-19
(„Службени гласник РС“ број 145/2020 од дана 03.12.2020. године), Општински штаб за ванредне ситуације општине Ада, дана 04.12.2020. године, издаје:

ОБАВЕШТЕЊЕ

Нове мере ступају на снагу од 04.12.2020. год. (петак) и трају закључно са 15.12.2020.год. – Угоститељски објекти – кафићи, ресторани, барови, ноћни клубови неће радити од
петка у 17 часова до понедељка у 5 часова ујутру без изузетка.
Њихово радно време биће од понедељка до петка од 5 до 17 часова. Угоститељским објектима је дозвољено да обављају делатности доставе хране нон стоп, 24 часа, седам дана у недељи, као и осталим привредницима чија је то основна делатност. ресторани и барови који се налазе у оквиру хотела и приватних смештаја, могу пружати своје услуге само и искључиво регистрованим и пријављеним гостима до 21 час сваког радног дана као и суботом и недељом.
– Тржни центри, трговине на мало трговинске и друге радње и продајна места, кладионице, коцкарнице, дечије играонице, такође, неће радити од петка у 17 часова до понедељка у 5 ујутру.
– Фризерски и козметички салони, салони за негу лепоте неће радити током викенда. У ову групу спадају и објекти из области спорта и рекреације – теретане, фитнес центри,
базени, спа центри, балони за фудбал, кошарку, тенис или било који други рекреативни спорт. Свим овим објектима дозвољено је да раде радним данима од 5 ујутру до 17 часова.
У нашoj општини по наредби Општински штаб за ванредне ситуације општине Ада донета дана 23.11.2020., и даље је на снази забрана за рекреативне групне спортске активности – у спортским халама, школским фискултурним салама, другим затвореним просторијама. Тренинге могу одржавати само она регистрована спортска удружења, која учествују у редовном такмичењу гранског савеза, а код којих нема регистрованих заражених. Морају се одложити сва спортска такмичења, осим првенствених утакмица (у складу са препорукама Гранског спортског савеза и важећим уредбама Владе).
– Апотеке и бензинске пумпе (делатност продаје горива), угоститељских објеката који врше доставу хране могу да раде нон стоп свакога дана без ограничења (и викендом).
– Трговинске и друге радње и продајна места на којима се врши продаја прехрамбених производа, и самостални малопродајни објекти у којима се трговина, по правилу, обавља тако да купац не улази у објекат (трафике тј. киосци), могу радити, како радним данима, тако и викендом, до 21 час.
– Ординације и лабораторије за медицинске и стоматолошке услуге и ветеринарске ординације могу да раде сваког радног дана до 21 час као и суботом и недељом.

– Позоришта, биоскопи, галерије и сл. могу да раде сваки дан, укључујући и викенд до 17,00 сати.
– Пијаце могу бити отворене и у данима викенда од 6 часова ујутру до 15 часова.
– Објекти и радње у којима се пружају услуге при чијем вршењу није потребно присуство корисника или су присуство и контакт ограниченог трајања, попут сервиса беле технике, техничких сервиса, кројача, столара, обућара и стаклорезачких радњи могу радити радним данима до 21 час, а суботом до 17 часова.
По наредби Општинског штаба за ванредне ситуације општине Ада од 04.12.2020., на територији општине Ада цвећарама и мењачницама дозвољава се рад и суботом до 17 часова и недењом до 12 часова уз напомену да у горе наведеним објектим истовремено може да се налази само једна особа (купац).
Надлежне инспекције и комунална милиција строго ће контролисати поштовање ових мера, које су на снази!
Апелујемо на све грађане општине Ада да носе заштитне маске (у затвореном и на отвореном када то ситуација захтева) и да поштују и примењују појачане мере, да се понашају
одговорно и у складу са препорукама и наредбама Владе Републике Србије.
Молимо поштоване грађане да избегавају организовање приватних скупова како би сачували здравље свих нас!

Командант Штаба
за ванредне ситуације општине Ада
Билицки Золтан