Értesítjük Ada község polgárait, hogy miután a Szerb Kormány meghozta a rendeletet a COVID-19 fertőző betegség terjedésének megakadályozására és vissza szorítására vonatkozó intézkedésekről szóló rendelet módosításáról (SZK Hivatalos Közlönye, 145/2020. szám, 2020.12.03), Ada Község Törzskara a Rendkívüli Helyzetek Kezelésére, 2020.12.04-én kiadja az alábbi

ÉRTESÍTÉST

Az új intézkedések 2020. december 4-én (péntek) lépnek hatályba és 2020. december 15-éig tartanak.
– A vendéglátó-ipari létesítmények – kávézók, éttermek, bárok, szórakozóhelyek és tutajok, nem dolgozhatnak pénteken 17 órától hétfő reggel 5 óráig, kivétel nélkül.
Munkaidejük hétfőtől péntekig, 5 és 17 óra között lesz. A vendéglátóipari létesítmények számára engedélyezett a hét minden napján, a nap 24 órájában, az ételek házhoz szállítása tevékenység végzése, valamint más vállalkozók számára is, akiknek ez a főtevékenysége. A szállodákban és a magánszállásokon belül található éttermek és bárok csak és kizárólag a regisztrált és bejelentett vendégeknek nyújthatják szolgáltatásaikat, minden munkanapon, valamint szombaton és vasárnap 21 óráig.

– A bevásárlóközpontok, kiskereskedelmi létesítmények és egyéb elárúsítóhelyek, fogadóirodák, kaszinók, játszóházak szintén zárva tartanak péntek 17 órától hétfő reggel 5 óráig.
– A fodrász és kozmetikai szalonok, és a szépségszalonok nem dolgoznak hétvégén. Ebbe a csoportba tartoznak a sport és a szabadidő területén tevékenykedő létesítmények is – edzőtermek, fitneszközpontok, úszómedencék, fürdők, focizásra, kosárlabdázásra, teniszre vagy bármely más szabadidős sportra szolgáló ballonok. Mindezek a létesítmények hétköznap 5 és 17 óra között működhetnek.
A Községi Törzskar 2020.11.23-ai utasítása szerint, községünkben továbbra is tilos a rekreatív jellegű csoportos sporttevékenység – sportcsarnokokban, iskolák tornatermében, egyéb zárt helyiségekben. Edzéseket csak azok a bejegyzett sportegyesületek tarthatnak, amelyek az ágazati szövetség rendszeres versenyében vesznek részt, ha a soraikban nincs regisztrált fertőzött. El kell halasztani minden sportversenyt, kivéve a bajnoki mérkőzéseket (az ágazati sportszövetség javaslatai és az érvényben lévő kormányrendeletek betartásával).
– A gyógyszertárak, a benzinkutak (üzemanyag-értékesítés tevékenység), és az ételkiszállítást végző vendéglátóipari létesítmények megállás nélkül, minden nap (hétvégén is) korlátozás
nélkül dolgozhatnak.
– Élelmiszerboltok és azon kiskereskedelmi létesítmények, ahol élelmiszert árulnak, valamint újságárusok, kioszkok és hasonlók, ahol vásárláskor a vásárlók nem lépnek be a létesítménybe, munkanapokon és hétvégén is 21 óráig dolgozhatnak.
– Az egészségügyi, fogászati szolgáltatást nyújtó rendelők és a laboratóriumok, valamint állatorvosi rendelők munkanapokon, valamint szombaton és vasárnap is 21 óráig dolgozhatnak.
– A színházak, mozik, galériák és hasonlók minden nap 17 óráig dolgozhatnak, beleértve a hétvégét is.
– A piacok hétvégén is nyitva tarthatnak 6 és 15 óra között.
– Azok a létesítmények és üzletek, amelyek olyan szolgáltatásokat nyújtanak, amelyek nem igénylik a felhasználók jelenlétét vagy a jelenlét és kapcsolatfelvétel korlátozott időtartamú, például háztartási gép szervizek, műszaki szervizek, szabók, asztalosok, cipészek és üvegezők hétköznap 21:00 óráig, szombaton pedig 17:00 óráig dolgozhatnak.

Ada Község Törzskarának a Rendkívüli Helyzetek Kezelésére 2020.12.04-ei utasítása szerint, Ada község területén a virágüzleteknek és a pénzváltóknak engedélyezett a nyitva tartás szombaton is 17 óráig, valamint vasárnap is 12 óráig, azzal hogy a fenti létesítményekben egyidejűleg csak egy személy (vásárló) tartózkodhat.
Az illetékes felügyelők és a kommunális rendőrség szigorúan ellenőrzi ezen érvénybe lévő intézkedések betartását!

Felkérjük Ada község polgárait, hogy viseljék a védelmi maszkokat (zárt térben és kültéren, amikor azt a helyzet megkívánja), valamint tartsák tiszteletben és alkalmazzák a megerősített intézkedéseket, viselkedjenek felelősségteljesen és összhangban a Szerb Köztársaság kormányának ajánlásaival és utasításaival.
Kérjük a tisztelt polgárokat, hogy mellőzzék a magánjellegű összejövetelek szervezését, annak érdekében, hogy megóvjuk mindannyiunk egészségét!

Bilicki Zoltán
Ada Község Törzskarának

a Rendkívüli Helyzetek Kezelésére parancsnoka