ОБАВЕШТЕЊЕ
Штаба за ванредне ситуације општине Ада од 11.07.2020. године

Због актуелне епидемиолошке ситуације У Републици Србији, а у циљу спречавања ширења заразне болести COVID-19, Општински штаб за ванредне ситуације општине Ада доноси следеће препоруке и обавештења:

ПРЕПОРУКЕ
1.
– Користити маске које прекривају нос и уста у затвореним просторима као и на отвореном где је велика концентрација људи и теже је испоштовати социјалну дистанцу,
– често прање руку сапуном и водом у трајању од 20 секунди,
– избегавати додиривања лица, уста, носа и очију,
– избегавајте поздрављање руковањем или љубљењем, а са саговорницима одржавајте
растојање од најмање 1 метар,
– често проветравајте просторије у којима боравите,
– ако осетите симптоме инфекције органа за дисање, високу температуру, упорни кашаљ, бол
у грудима, отежано дисање и друго, одмах позвати свог одабраног лекара или ноћу хитну службу, од којих ће те добити даља упутства (телефон 851-272 или 194).
2.
Препорука послодавцима о примени „Правилника о превентивним мерама за безбедан и здрав рад за спречавање појаве ширења епидемије заразне болести“ („сл. гласник РС“,бр.94/2020)
3.
Цивилним организацијама, месним заједницама, цивилним лицима се препоручује да планиране манифестације, окупљања одложе док опасност од ширења заразе вирусом не прође.
4.
Препоручује се свим ресторанима, кафићима, банкама , угоститељским објектима са и без смештајних капацитета ,продавницама и другима који раде са грађанима да врше перманентну дезинфекцију квака, металних површина, рукохвата и свих површина које се често додирују.
5.
Препорука је да се сва планирана путовања у иностранство и у нашој земљи одложе док опасност од заразе COVID-19 не прође.

ОБАВЕШТЕЊЕ
Правним лицима се препоручује да средство за дезинфекцију могу преузети у ЈПP „Адица“, у периоду од 9-12 часова, технички улаз код тениских терена.

ОБАВЕШТЕЊЕ
Физичка лица и правна лица којима је потербна мања количина дезинфикационог средста, трeба да понесу празну амбалажу и преузму средство за дезинфекцију у ватрогасном дому Ада.

ОБАВЕШТЕЊЕ
У понедељак (13.07.2020. год) започиње дезинфекција тротоара, улица и јавних површина.

ОБАВЕШТЕЊЕ
Све манифестације које се организују од стране јавних институција и установа, односно манифестације које се организују у објектима од јавног значаја и јавном простору се отказују.

ОБАВЕШТЕЊЕ
Грађани који имају обавезе и посла у јавним установама у обавези су да користе заштитне маске, изврше дезинфекцију руку и да одржавају растојање-дистанци.

НАПОМЕНА
Кризни штаб ће наставити да прати развој епидемиолошке ситуације у нашој земљи, окружењу и општини и ако дође до погоршања ситуације у вези заразе COVID-19 , штаб за ванредне ситуације општине Ада ће донети мере ЗАБРАНЕ ради очувања здравља наших грађана.

Командант Штаба
за ванредне ситуације општине Ада
Билицки Золтан