ÉRTESÍTÉS
Ada Község Törzskara a Rendkívüli Helyzetek Kezelésére részéről, 2020. július 11.

A Szerb Köztársaságban jelenleg tapasztalható járványügyi helyzet miatt, a COVID-19 fertőző betegség terjedésének megakadályozása céljából, Ada Község Törzskara a Rendkívüli Helyzetek Kezelésére a következő ajánlásokat és értesítéseket közli:

AJÁNLÁSOK
1.
– А zárt helyiségekben ajánlatos olyan maszkot használni, amely lefedi az orrot és a száját, valamint azon a kültéren, ahol magas az emberek koncentrációja és nehezebb tiszteletben tartani a társadalmi távolságtartás szabályait,
– ajánlatos а gyakori kézmosás szappannal és vízzel legalább 20 másodpercig,
– ajánlatos kerülni az arc, a száj, az orr és a szem érintését,
– ajánlatos kerülni a kézfogással vagy puszival való üdvözlést, és a beszélgetőtársakkal fenntartani a legalább 1 méter távolságot,
– ajánlatos gyakran szellőztetni azokat a helyiségeket, amelyekben tartózkodnak,
– légzőszervi fertőzés, magas láz, tartós köhögés, mellkasi fájdalom, légszomj stb. észlelése esetén azonnal hívni a választott orvost, éjjel pedig a sürgősségi szolgálatot, akik további utasításokat adnak (851-272 vagy 194 telefonszámok).
2.
Ajánlatos a munkaadóknak alkalmazni a szabályzatot a megelőző intézkedésekről a biztonságos és egészséges munkavégzéshez a fertőző betegség járványa terjedésének megelőzése érdekében (SZK Hivatalos Közlönye, 94/2020. Szám)
3.
A civil szervezeteknek, a helyi közösségeknek és a magánszemélyeknek ajánlatos a tervezett rendezvények, összejövetelek elhalasztása mindaddig, amíg a vírusfertőzés terjedésének veszélye elmúlik.
4.
Ajánlott minden étteremnek, kávézónak, banknak, szálláshellyel vagy azzal nem rendelkező vendéglátó-ipari létesítménynek, boltnak és a polgárokkal közvetlenül dolgozó egyéb gazdasági alanynak, hogy végezze a kilincsek, a fémfelületek, a korlátok és minden egyéb gyakran érintett felületet folyamatos fertőtlenítését.
5.
Ajánlatos az összes tervezett külföldi és belföldi utazás elhalasztása, amíg a COVID-19 fertőzés veszélye el nem múlik.

ÉRTESÍTÉS
A jogi személyeknek ajánlott a fertőtlenítőszerek átvétele az Adica ÜKV, teniszpályák felőli műszaki bejáratánál, 9–12 óra közötti időszakban.

ÉRTESÍTÉS
Azoknak a magánszemélyeknek és jogi személyeknek, akiknek kisebb mennyiségű fertőtlenítőszerre van szükségük, üres flakont kell magukkal hozniuk és a fertőtlenítőszert az Adai Tűzoltóállomáson tudják átvenni.

ÉRTESÍTÉS
Hétfőn (2020. július 13.) megkezdődik a járdák, az utcák és a közterületek fertőtlenítése.

ÉRTESÍTÉS
A közintézmények által szervezett, valamint a közérdekű létesítményekben és a közterületeken szervezett események törlődnek.

ÉRTESÍTÉS
Azok a polgárok, akiknek kötelezettségeik, illetve ügyintézni valójuk van a közintézményekben, kötelesek védőmaszkokat használni, fertőtleníteni a kezüket és tartani a távolságot.

MEGJEGYZÉS
A Törzskar továbbra is figyelemmel kíséri a járványügyi helyzet alakulását hazánkban, a környezetünkben és a községben. Amennyiben romlik a helyzet a COVID-19 fertőzéssel kapcsolatban, akkor Ada Község Törzskara a Rendkívüli Helyzetek Kezelésére, polgáraink egészsége megőrzése érdekében meghozza a kellő TILALMI intézkedéseket.

Bilicki Zoltán
Ada Község Törzskara a Rendkívüli
Helyzetek Kezelésére parancsnoka