Törökfalu Adától nyugatra elterülő kis település, amely a szájhagyomány szerint a határőrvidék felszámolásakor létesült. Nevének keletkezésére is többféle magyarázat van. A mai hivatalos nevét, az Utrinét a II. Világháború után használták először. Az 1960-as években még csak egyetlen utcából és néhány tanyából állt, utána fejlődött faluvá.

Jelenleg 1060 lakosa van, jobbára magyarok, és néhány szerb család is él itt. A falu földrajzi helyzete kedvező, a Tisza menti lösz platón helyezkedik el. A lakosok főleg földműveléssel és állattenyésztéssel foglalkoznak, vagy Adára járnak be dolgozni. A faluban két földműves szövetkezet mellett több bolt, egy magán-benzinkút, egy vendéglő, egy fafeldolgozó vállalat, egy üdítőital-készítő és két tejátvevő állomás valamint egy mezőgazdasági eszközöket gyártó kisüzem is van.

Törökfaluban a nyolcosztályos általános iskola mellett óvoda, egészségház, posta, helyi közösségi iroda, önkéntes tűzoltóság is működik, és van egy római katolikus templom plébánia-épülettel. Közúti összeköttetés van Ada, Tornyos és Kavilló irányába.

Turisztikai szempontból fejlesztésre, befektetésre várnak a tanyavilág nyújtotta falusi turizmus és a vadászati lehetőségek.