ADICA SPORT- ÉS ÜDÖLTETÉSI KÖZPONT

Az Adica Sport- és Üdültetési Központ a Tisza folyó mellet, megközelítőleg 1 kilométerre Ada központjától, 2 hektáron terül el.
Az Adica üdültetési vállalatként 1999. január 1-től üzemel. Akkor kapta az Adica elnevezést. Alapítói az Ada KKT Végrehajtó Tanácsa, valamint az I. és II. Helyi Közösség. Az előző nevén Rekreációs Központ 1981-ben épült meg a lakosság szervezett összefogása révén. A három medence relatív rövid időn belül megépült.

Az elmúlt 20 év során az üdültetési központnak rengeteg látogatója volt. Az összes generáció megtalálta a maga számára legmegfelelőbb feltételeket a szórakozáshoz és a felüdüléshez. Elsősorban az olimpiai medence vonzza a legtöbb látogatót. Az úszás mellett nagyon kedvező szolgáltatásokat nyújt úszóversenyek és vízilabda mérkőzések lebonyolításához, éppen ezért többnemzetközi verseny itt került megrendezésre. A látogatottságot illetőleg, az olimpiai medence mellett, nem marad el a gyermekmedence sem, ahol minden csöppség élvezheti a lubickolás örömét. Egy harmadik medence is felépült, a nyugdíjasok és úszni nem tudók medencéje, így az idősebbek számára is biztosítottá vált a zavartalan pihenés.

Az Adica külön figyelmet szentelt a medencék környékének, ezt igazolják a tiszta járdák, a pompázó virágoskertek, a füves felületek a hűvösben, az egzotikus növényekkel övezett szökőkút, a látogatók pihenésére szolgáló asztalok és padok, s nem utolsósorban a természetes anyagokból készült gyermekjátékok. Mindezek mellett a látogatók a medence területén található kávézókat és éttermeket is felkereshetik.

A felsoroltak eredményeképpen az üdültetési központot évente 65-70.000 látogató keresi fel. Az elmúlt években hazánk minden részéről, szervezetten pedig több mint 30 városból érkeztek vendégek, de külföldiek is felkeresték, különösen Németországból, Ausztriából, Magyarországról, Franciaországból, Olaszországból és Svájcból. A különlegesen szép természeti környezet, a kiváló kiszolgálás, a medencék frissítő vize szavatolja a pihenést, a felüdülést és a kellemes pillanatokat a forró nyári napokon.

A természetkedvelők élvezhetik a tiszai strand homokos strandját és a sátortábort, mely közvetlenül a komplexum mellett található.

Kontakt:
www.adica.rs
Tel: 024/854-770 024/854-770 024/851-118
Trg oslobođenja 1.
Email: jpradica@gmail.com