Ada és Mohol településen rekreációs parkok találhatóak. A Tisza part árterületén szépen gondozott strandok, vendéglátóipari létesítmények és rendezett kempinghelyek várják a látogatókat. A homokos, sekély vizű, az újvidékihez hasonló adai strand egyike a legszebb strandoknak a Tisza partján.

A moholi strand rakpartként került kiépítésre, mely nagyobb hajók kikötésére is alkalmas. A kikapcsolódni vágyók a homokos strandon rekreációs sportoknak is hódolhatnak. Az utóbbi 5 évben egyre népszerűbb a búvárkodás is.

Adán, a strand és a kemping mellett helyezkedik el a rendezett csónakkikötő, melyet a SIDRO Tisza kedvelők Egyesülete irányít. Az egész év folyamán a kikötő 24 órás őrzését biztosítják.

Mind Adán, mind pedig Moholon a kemping könnyen megközelíthető, ivóvízzel, árammal, tiszta higiéniai helységekkel ellátott, valamint biztosított az őrszolgálat is Az adai kemping 400, míg a moholi 150 fő befogadására alkalmas. A kempingek közvetlen közelében étterem is található.

A rekreációs parkok árterületén, közvetlenül a töltés mellett gondozott parkokat és sétányokat, illetve sportpályákat láthatunk.