ÉRTESÍTÉS A LAKÓKÖZÖSSÉGEK BEJEGYEZTETÉSÉRŐL

A lakásról és az épületek karbantartásáról szóló törvény (SZK Hivatalos Közlönye, 104/16. szám) 138. szakaszával összhangban, amely 2013.12.31-én lépett hatályba, az épület közgyűlése, vagy tanácsa, amely a törvény hatálybalépése előtt érvényes jogszabályokkal összhangban lett megalakítva, illetve az épület különálló részeinek tulajdonosai, amelyekben nem alakult meg az épület közgyűlése, vagy tanácsa, KÖTELESEK, a nyilvántartás működése megkezdése napjától számított hat hónapos határidőben elvégezni a LAKÓKÖZÖSSÉG BEJEGYEZTETÉSÉT, a jelen törvény rendelkezéseivel összhangban.

Ezzel kapcsolatban, az Adai Községi Közigazgatási Hivatal értesíti Ada község polgárai, hogy 2017.06.19-én megkezdődött a LAKÓKÖZÖSSÉGEK BEJEGYZÉSE, és felhívja a polgárokat, hogy végezzék el a lakóközösségük bejegyeztetését.

A lakóközösségek nyilvántartásába való bejegyzés bejelentését az Adai Községi Közigazgatási Hivatal, Felszabadulás tér 1, épületének 25-ös irodájába lehet beterjeszteni, minden munkanapon 8-12 óráig.

Kapcsolattartó személy: Petrov Milva, tel: 024/852-106, mellék 125.

 

Szükséges okmányok a lakóközösség bejegyeztetéséhez:

1. Űrlap a lakóközösség bejegyeztetéséhez való bejelentéshez

2. A bejelentés kiegészítése

3. Jegyzőkönyv modell az ülésről és a házmester megválasztásáról

4. A szükséges okmányok jegyzéke a lakóközösség bejegyeztetéséhez

 

Jogszabályok:

5. A lakásról és az épületek karbantartásáról szóló törvény (SZK Hivatalos Közlönye, 104/16. szám)

6. A nyilvántartás tartalmáról és a lakóközösségek bejegyzéséhez szükséges okmányokról és adataik nyilvántartásáról, valamint a szükséges adatok és okmányok beterjesztésének módjáról szóló szabályzat (SZK Hivatalos Közlönye, 49/2017)

7. A hivatásos házmester vizsga programjáról és a vizsgázás módjáról, valamint a licenc megszerzése és bevonása feltételeiről, valamint a hivatásos házmesterek nyilvántartása tartalmáról szóló szabályzat (SZK Hivatalos Közlönye, 41/2017)