Ma délelőtt az adai önkormányzat klubhelyiségében együttműködési megállapodás aláírására került sor Ada község szociális-védelmi stratégiájának végrehajtása érdekében. Az eseményen az önkormányzat vezetőségén és a stratégiában részvevők mellett jelen voltak Diana Milović, a Tartományi Szociálpolitikai, Demográfiai és Nemi Egyenjogúsági Titkárság titkár-helyettese és Joland Korora, a Tartományi Szociálpolitikai, Demográfiai és Nemi Egyenjogúsági Titkárság segédtitkára,  amely által még inkább hangsúlyt kapott az együttműködés fontossága.

Ada község 2022-2026 közötti időszakra elfogadott Szociális-védelmi stratégiájából és a szociális védelem, a biztonság, valamint az oktatás terén valósan felmért helyzetből kiindulva, valamennyi aláíró egyetértett az együttműködés céljaival, annak területeivel és az együttműködés formáival.

Az együttműködés résztvevői az önkormányzat mellett a Duga polgárok egyesülete, a községbeli iskolák, a nagykikindai Rendőrigazgatóság, a helyi közösségek, az egyházközösségek, az egészségház, az Ada Község Szociális Gondozói Központja, a Moholi Idősek Otthona és a nyugdíjas egyesületek.

Az egyezmény értelmében községünk területén  a közös összefogás jegyében folyik majd a fent említett stratégia megvalósítása az aláíró felek aktív részvételével.

Bilicki Zoltán polgármester az önkormányzat nevében megköszönte a Községi szociális-védelmi stratégia lebonyolításában résztvevő helyi intézményeknek és szervezeteknek az együttműködést, illetve a Duga civil szervezetnek, amely mindezt összefogta.

Az önkormányzat az elkövetkező periódusban is mindent megtesz annak érdekében, hogy a dokumentumban lefektetett célkitűzések érdekében pénzeszközöket biztosítson a színvonalasabb szolgáltatásnyújtáshoz a szociálisan hátrányos helyzetű polgárok számára, közösen a stratégia megvalósításában résztvevő szervezetekkel – nyilatkozta a polgármester.