A Szerb Köztársaság Kormánya által, a koronavírus visszaszorítása érdekében elfogadott intézkedései alapján:
 
Elrendeljük az alábbi Ada községbeli gazdasági alanyok munkaidejének korlátozását 19:00 óráig:
Vendéglátó-ipari létesítmények:
-Kávézók
-Éttermek
-Fogadóirodák
-Cukrászdák
-Hotelok (kivéve a szálláskapacitások).
 
Szintén, elrendeljük a kereskedelmi, és minden egyéb üzletnek, valamint a szolgáltató tevékenységet végzőknek, hogy munkaidejüket 19:00 óráig tervezzék, annak érdekében, hogy ki legyenek tisztelve a Szerb Köztársaság Kormányának intézkedései a mozgáskorlátozás bevezetése miatt. Minden létesítményre láthatóan (az ajtóra) ki kell helyezni, hogy egyszerre hány személy ill. vásárló tartózkodhat az üzletben.
 
Továbbá, minden felsorolt létesítmény jogosult ingyenes fertőtlenítőszerre, hogy rendszeresen végezzék az ügyviteli helyiségeik fertőtlenítését.
 
Köszönjük minden polgárnak, aki részt vett a műanyag flakonok összegyűjtése akcióban. Ada község 10000 darab 5 literes flakont szerzett be, amelyeket használni fog a fertőtlenítőszer könnyebb és gyorsabb elosztása érdekében. Az elkövetkező napokban minden községbeli háztartás és gazdasági alany ingyenesen megkapja az említett szert a használati utasítással egyetemben. Kérjük a felhasználókat, hogy az üres flakonokat vigyék vissza a gyűjtőhelyekre, azok újbóli felhasználása érdekében.
 
A szabadtéri piacok továbbra is működnek, a munkaidejük módosítása nélkül.
 
Elrendeljük minden gazdasági alany számára, hogy a Gazdasági Kamarának eljuttatott névsort azon személyekről, akiknek a munkájuk természete miatt 20 óra után közlekedniük kell, minden nap 19 óráig juttassák el az Adai Rendőrállomásra, mindaddig a pillanatig még meghozzák a mozgáskorlátozást oldó külön engedélyek kiadására vonatkozó végzéseket.
 
Értesítjük a polgárokat és a gazdasági alanyokat, hogy a tehergépjármű vezetők, a mozdonyvezetők, valamint a pilóták fel vannak szabadítva a mozgáskorlátozás alól, ők rendőri kísérettel fognak közlekedni, valamint az elszigetelődésre vonatkozó szabályok betartásával.
 
Ada Község Törzskara a Rendkívüli Helyzetek Kezelésére
parancsnoka
Bilicki Zoltán