Értesítjük a polgárokat, hogy megkezdődött a háztartások újbóli ellátása fertőtlenítőszerrel Ada és Mohol területén, ismételten házhoz szállítással.
Valkai Soron a boltban tudják a lakosok átvenni a szert, Völgyparton a Helyi Közösség épületében Molnár Józsefnél (kontakt telefonszám: 062/8045816), Törökfalun pedig Laták Ferencnél (kontakt telefonszám: 063/8574844) és Kovács Zsoltnál (kontakt telefonszám: 063/1888971). Megkérünk minden jószándékú polgárt községünk falvaiban, hogy segítsenek eljuttatni a fertőtlenítőszert azokba a háztartásokba, ahol olyan személyek élnek, akiket érinti a kijárási tilalom, vagyis 65 éven felüliek. Továbbra is kérjük, hogy a szükséges fertőtlenítőszer zavartalan biztosítása érdekében, a kiürült 5 literes flakonokat – vizes, illetve amelyekben a fertőtlenítőszert kapták, juttassák vissza a kijelölt gyűjtőhelyekre.

Az önkénteseknek köszönhetően községünk területén folyamatosan működik a 65 évnél idősebb személyek ellátása, ami az alapszükségletek és a gyógyszerek beszerzését illeti. Az akció keretében az önkormányzatban fogadják a lakossági bejelentéseket a szükségletekről és kikézbesítik azokat, a gyógyszertárak szintén szervezett módon végzik a gyógyszerek házhoz szállítását.
A Népkonyha működése is zökkenőmentes, amelynek keretében a rászoruló személyekhez minden nap eljut az étel. A szociális juttatások utalása is folyamatos. A Kormány végzése alapján, azon joghasználóknak, akiknek a szociális juttatások kifizetésére való jogosultságuk 2020. március 15-én és azt követően lejárt, a jogosultságuk az előzőekben meghozott végzések alapján meghosszabbodik, legtovább három hónapra, illetve amíg a szükségállapot tart. Ez vonatkozik a pénzbeli szociális segélyre, a más személy segítése és ápolása utáni pótlékra, a más személy segítése és ápolása utáni megnövelt pótlékra, a gyerekpótlékra, a gyermekről való külön gondoskodás miatti távollét utáni fizetés térítményre és a gyermekről való külön gondoskodás alapján folyósított egyéb térítményekre.
Az egyéni kérelmekkel kapcsolatos egyeztetésekhez, és az Ada Község Szociális Gondozói Központjában végzett konkrét ügyintézéshez ha lehetséges használják a telefonos (024/851-039), vagy az e-mailes (ada.csr@minrzs.gov.rs) kapcsolatfelvételt, minden munkanapon 8-12 óra között!

Értesüléseink szerint a nyugdíjak kézbesítése azon személyek számára, akik nem hagyhatják el otthonaikat a következő, függetlenül attól, hogy a postához, vagy valamelyik bankfiókhoz tartoznak:
A banki illetve postai kirendeltségeken átvehető egy a felhatalmazásra szolgáló űrlap, amelyet a nyugdíjra jogosult személy kitölt a felhatalmazott személy részére. A felhatalmazott személy a kitöltött űrlappal, saját és a nyugdíjra jogosult személy személyigazolványával valamint a folyószámlához tartozó kártyával felveheti a nyugdíjat az adott kirendeltségben. A pénzintézmények saját üzletpolitikájuk által meghatározott módon, leellenőrzik a felhatalmazás valódiságát, a visszaélések elkerülése érdekében. Kérjük a nyugdíjasokat, hogy amennyiben valamilyen oknál fogva a fent említettek alapján nem tudnak eljárni az illetékes kirendeltséggel próbáljanak kapcsolatba lépni.
Kérünk mindenkit, hogy saját és egymás egészségének megőrzése érdekében, továbbra is tartsák be a már korábban megjelentetett szabályokat és megszorításokat!