Ada Község Törzskara a Rendkívüli Helyzetek Kezelésére 2020. április 27-én közzéteszi az alábbit:
 
A 65 évnél idősebb személyek 2020. április 27-étől kezdődően mindennap 18 óra és másnap 01 óra között 60 percre mehetnek ki sétálni, mégpedig a lakó-, illetve tartózkodó helyüktől mért 600 méter sugarú körben.
Az üzletek a 65 évnél idősebb polgártársaink számára, 2020. április 30-án csütörtökön reggel 4:00 óra és 7:00 óra közötti időszakban tartanak nyitva.
Tekintettel arra, hogy közelednek a május elsejei ünnepek, mégpedig a társadalmi érintkezések minimális szintre való csökkentése céljából, a Szerb Köztársaság Kormánya határozatot hozott arról, hogy a kijárási tilalom a következő hétvégén csütörtök (április 30.) 18 órától, hétfő (május 4.) reggel 5:00 óráig tart.
2020. április 27-étől kezdődően azon jogi személyek és vállalkozók, amelyek az alábbi tevékenységekkel foglalkoznak: fodrászati és kozmetikai szolgáltatások, pedikűr, manikűr, fitnesz- és konditermek, török fürdők, szauna és gőz fürdők, szolárium, fogyasztó szalonok, masszázs szalonok és egyéb testápolási tevékenységek, arc és test karbantartás és szépítés, folytathatják a tevékenység végzését, azzal a feltétellel, hogy alkalmazzák az összes védelmi intézkedést, amelyek a SARS-CoV-2 vírus által előidézett COVID 19 fertőző betegség terjedésének megelőzésére vonatkoznak, amelyek biztosítják az alkalmazottak, valamint a szolgáltatást igénybevevők biztonságát (korlátozott létszám a helyiségekben, a padlók, a mozgatható eszközök, a gépek, a szerszámok és a berendezések kötelező fertőtlenítése minden egyes felhasználónak nyújtott szolgáltatást követően, a használt papír, műanyag vagy vászon segédeszközök kötelező cseréje, valamint védőeszközök, vagyis maszkok és kesztyűk kötelező használata), és ennek értelmében külön tervet hoznak meg az intézkedések alkalmazására, amely szerves része a kockázat felmérésről szóló aktusnak, amelyet a munkahelyi biztonság és egészségvédelem területén hozott törvényekkel és előírásokkal összhangban hoznak meg.
 
Bilicki Zoltán
törzskarparancsnok