Értesítjük Ada község polgárait, hogy a Köztársasági Válságtörzs a Szerb Köztársaság Lakosságának a COVID-19 Fertőző Betegség Elleni Védelmére a 2021.02.26-án tartott ülésén újabb intézkedéseket hozott, amely alapján, Ada Község Törzskara a Rendkívüli Helyzetek Kezelésére, 2021.02.26-án kiadja az alábbi 

ÉRTESÍTÉST 

Az új intézkedések 2021.02.27-én (szombat) lépnek életbe és 2021.02.28-ával (vasárnap) bezárólag lesznek hatályba. 

 

  • A vendéglátó-ipari létesítmények (kávézók és éttermek) a hétvége folyamán rövidített munkaidővel, 14-óráig tarthatnak nyitva. Az ételkiszállítás a rendszeres módon folytatható, ahogy eddigi is, helyszíni (tolóablakos) kiszolgálás nélkül. 

A hotelek éttermeikben és kávézóikban 14 óráig szolgálhatják ki a betérő vendégeket, 14-től 22 óráig csak azon személyek számára lesz elérhető a szolgáltatás, akik foglalással rendelkeznek az adott szálláshelyen. 

  • A bevásárlóközpontok, fogadóirodák, játszóházak, edzőtermek, fittness központok, ballon termek – futball és egyéb sportokra, 6-tól 14 óráig lehetnek nyitva. Azon sportlétesítmények, ahol már előre voltak jegyezve az aktivitások, 14 óra után is elérhetőek lesznek.  
  • A fodrász és kozmetikai szalonok, valamint a kézműves szolgáltatást nyújtó egységek a hétvége alatt 6 és 20 óra között tarthatnak nyitva. 
  • A kereskedelmi létesítmények, gyógyszertárak, üzemanyagtöltő állomások, színházak,  laboratóriumok , orvosi és állatorvosi rendelők munkaideje változatlan marad. 

 

Felhívjuk Ada község polgárait, hogy viseljenek maszkot (beltéren és szabadban is, ha a helyzet megkívánja), és tartsák tiszteletben, valamint alkalmazzák az intézkedéseket, viselkedjenek felelősségteljesen, az érvényes ajánlásokkal és utasításokkal összhangban. 

Kérjük a kedves polgárokat, hogy kerüljék a magán összejövetelek szervezését, mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében! 

 

                      Bilicki Zoltán 

az Ada Község Törzskara a Rendkívüli Helyzetek Kezelésére parancsnoka