Értesítjük Ada község polgárait, hogy a Szerb Kormány elfogadta a Köztársasági Válságtörzs a Szerb Köztársaság Lakosságának a COVID-19 Fertőző Betegség Elleni Védelmére a 2021.03.05-én tartott ülésén javasolt intézkedéseit, amelyek az előttünk álló hétvégére vonatkoznak (2021.03.06.-07.). Ennek értelmében, Ada Község Törzskara a Rendkívüli Helyzetek Kezelésére, 2021.03.05-én kiadja az alábbi
 
ÉRTESÍTÉST
 
– A középiskolai oktatás hétfőtől, március 8-tól, online folytatódik.
 
A vendéglátó-ipari létesítmények (kávézók és éttermek) szombaton, március 6-án, 12 órától, hétfő reggel, március 8-án, 6 óráig zárva tartanak. A hotelek éttermeikben és kávézóikban a hétvége alatt csak azon személyeket szolgálhatják ki, akik foglalással rendelkeznek az adott szálláshelyen.
 
Szombaton déltől, hétfő reggel 6 óráig csak az élelmiszerboltok tarthatnak nyitva este 21 óráig, a gyógyszertárak és üzemanyagtöltő állomások munkaideje nem korlátozott.
 
A színházakban megtarthatják az előadásokat este 21 óráig betartva az előírt járványügyi szabályokat, míg az előrejegyzett sporteseményeket közönség nélkül lehet megtartani.
 
Az ételkiszállítás a rendszeres módon folytatható, napi 24 órában, de a helyszíni (tolóablakos) ital és ételkiszolgálás szombaton 12 órától hétfő reggel 6-ig tilos egész Szerbia területén.
 
A laboratóriumok, orvosi-, fogorvosi és állatorvosi rendelők munkaideje változatlan marad.
 
A oltások beadása, a COVID-19 vírusfertőzés ellen, zökkenőmentesen folytatódik a hétvége alatt is az előrelátott terv szerint.
 
Felhívjuk Ada község polgárait, hogy viseljenek maszkot (beltéren és szabadban is, ha a helyzet megkívánja), és tartsák tiszteletben, valamint alkalmazzák az intézkedéseket, viselkedjenek felelősségteljesen, az érvényes ajánlásokkal és utasításokkal összhangban.
 
Kérjük a kedves polgárokat, hogy kerüljék a magán összejövetelek szervezését, mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében!
 
Bilicki Zoltán
 
az Ada Község Törzskara a Rendkívüli Helyzetek Kezelésére parancsnoka