Ma délben Ada Község Képviselő-testületének dísztermében sor került a „Vészhelyzeti felkészültség és védelem a természeti katasztrófák ellen a határmenti régióban” elnevezésű projekt megnyitójára, amelyben Ada község társpartnere a romániai Igazfalva község önkormányzata.
A „Prepared” határon átívelő projekt az Európai Unió finanszírozásával jön létre, az IPC CBC Románia-Serbia Interreg Programon keresztül.
A projekt általános célja, hogy javítsa a határmenti térségben fellépő tüzek és árvizek intervenciós mentését és kockázatkezelését. A cél elérése érdekében szükséges a helyi lakosság tudatosságának és magatartásának növelése, amely által összpontosíthatnak az árvizek és tűzvészek kockázatmegelőzésére a speciális és önkéntes egységek képzése, felszerelése és mentorálása által.
A pályázat által Ada község a tájékoztató kampányok, előadások, elméleti és gyakorlati képzések mellett tűzvédelmi berendezésekhez fog jutni, amelyek közül legjelentősebb egy új teljes felszereltségű tűzoltóautó lesz.