A Községi Tanács döntése alapján a középiskolások útiköltségének támogatása az idei évben az októbertől decemberig tartó periódusban 35%-ról 65%-ra fog növekedni. A
szülők kéréssel fordultak Ada község vezetősége felé, amelyet nem lehetett figyelmen kívül hagyni. A fennálló vírushelyzet miatt az oktatás a középiskolákban is váltásokban történik és a diákok nem utaznak napi szinten, de viszont az utasához szükséges teljes havi bérletet meg kell vásárolniuk. Az önkormányzat ezzel a lépéssel, hogy átvállalja a költségek 65%-át, próbálja csökkenteni a szülők terhét, biztosítva azt, hogy az utazás zökkenőmentes lehessen. A támogatás vonatkozik az adai lakhellyel rendelkező, vidéken tanuló utazó diákok mellett azon középiskolás tanulókra is, akik a községünk településeiről (Mohol, Törökfalu, Völgypart, Valkaisor) utaznak napi szinten Adára középiskolába.
A támogatást, ahogyan az előző években is a tanuló, vagy a szülő folyószámlájára folyósítja az önkormányzat, az adott havi jegy megvásárlásának igazolását követően – mondta el Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere.