Az elmúlt napokban újraindítottuk a Moholi nagyút kiépítését, amely községünk számára talán a legnagyobb infrastruktúrális jelentőségű projekt, a mai nappal pedig anyagi szempontból a legfontosabb projektet indítjuk meg, mégpedig Ada-Mohol települések hiányzó szennyvízhálózatának kiépítésével.

Biztos vagyok abban, hogy a ma induló beruházás jó néhány évtizedre visszamenőleg községünk számára anyagi értelemben a legnagyobb feljesztési projekt – mondta el Bilicki Zoltán polgármester.

Tavalyi év májusában az Építésügyi, Közlekedési és Infrastruktúráért Felelős Minisztériummal Aláírt szerződés alapján biztosítottuk a még hiányzó 110 kilóméternyi szennyvízhálózat kiépítéséhez és a szennyvíztisztítónk kapacitásbővítéséhez szükséges pénzeszközöket. A szerb kormány kölcsönből és önerőből biztosítja a munkálatokhoz szükséges anyagi fedezetet, amely munkálatok a következő három és fél, négy évben lesznek elvégezve és amelynek eredményeképpen a Standard Kommunális Közvállalat egy teljeskörű és modern kanalizációs rendszert tud működtetni. A beruházás Ada község számára semmilyen költséggel nem jár, viszont hozzájárul egy egészségesebb és környezetbarát életfeltétel kialakításához.

Ez a köztársasági szintű projekt Vajdaságban Szabadka, Újvidék, Zombor, Törökbecse és Inđija mellett Ada községet öleli fel, amely hatalmas politika eredményt jelent számunkra.

A munkálatok során kialakult esetleges kellemetlenségekért kérjük a polgárok megértését és türelmét.

Egyúttal tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a szerződési feltételek értelmében a munkálatok befejeztével a kivitelező köteles lesz visszaállítani az eredeti állapotot a házak bejáratainál. Amennyiben ez nem így történik kérjük jellezék az önkormányzat kommunális osztályán.