Mai napon megtörtént a vízgyár alapkőletétele, melynek alkalmából Bilicki Zoltán Ada község polgármestere a jelenlévők előtt elmondta, hogy a többéves befektetett munka meghozta gyümölcsét és minden adott, hogy a mai nappal elkezdődjön a vízgyár építése, amely minőséges és minden a szabályzatban előírt paramétereknek megfelelő vizet fog juttatni a moholi és adai háztartásokba. A munkálatok tervezett határideje 2025 februárja, értéke pedig megközelítőleg 290 millió dinár. A beruházást a tartományi kormány 250 millió dinárral támogatta, illetve az önkormányzat, az Adai I. és II. Helyi Közösség, valamint a Moholi Helyi Közösség is részt vállal a finanszírozásban.

Ezen projekt esetében a beruházó a Standard adai kommunális vállalat, amely egyben az üzemeltetője is lesz a kiépülő gyárnak. A polgármester köszönetét fejezte ki  a tartományi kormánynak, de ugyanakkor az említett helyi közösségeknek is, az együttműködésért.

Őszintén gondolom, hogy eddig is, most is és a jövőben is nagy eredményeket értünk, érünk el összefogással és kölcsönös támogatással, és a „Kenyeret és cirkuszt a népnek!” mottó helyett konkrét dolgokkal, beruházásokkal formáljuk községünket egy modern és élhető közösséggé, mindezt az itt élő polgárok javára-fejezte be beszédét Bilicki Zoltán.