Az Ada községben aktuális járványügyi helyzet, és az Ada községben regisztrált COVID-19 jelenlét miatt, valamint a COVID-19 fertőző betegség terjedésének megakadályozása céljából, Ada Község Törzskara a Rendkívüli Helyzetek Kezelésére a következő rendeleteket és ajánlást hozza:

RENDELETEK

1. Kötelező a védőmaszkok viselete minden zárt helyiségben, valamint azon a kültéren, ahol lehetetlen legalább 1,5 m távolságot tartani (sorok a boltok, gyógyszertárak, bankok, posta stb. előtt). A kiskorú gyermekek, vagy speciális szükségletű gyermekek szülei, illetve gondviselői kötelesek gondoskodni arról, hogy a gyermekek védőmaszkot viseljenek.

2. Tilos a 10 főnél nagyobb létszámú gyülekezés a beltéri és a kültéri nyilvános helyeken.

3. A beltéri és a kültéri nyilvános helyeken való tartózkodás ideje alatt az összegyűltek között tartani kell a legalább 1,5 m távolságot, illetve 4m2-enként egy személy tartózkodhat.

4. A civilszervezetek, a helyi közösségek és a magányszemélyek számára elrendeljük, hogy a tervezett rendezvényeiket és összejöveteleiket halasztják el addig, amíg a vírusfertőzés terjedésének veszélye elmúlik.

5. Az Adica medencekomplexum felfüggeszti a működését addig, amíg a vírusfertőzés terjedésének veszélye elmúlik.

6. Ada község területén bezár az összes piac addig, amíg a vírusfertőzés terjedésének veszélye elmúlik.

7. Elrendeljük a járdák, az utcák, és az összes közterület kötelező fertőtlenítését.

AJÁNLÁS

1. A szülőknek ajánljuk, hogy a gyermekeiket átmenetileg ne vigyék az iskoláskor-előtti intézménybe, amennyiben az őrzésükre bármilyen más lehetőségük van.

A felsorolt rendeletek és javaslat alkalmazása 2020.07.17-étől lépnek életbe.

Felhívjuk Ada község polgárait arra, hogy alkalmazzák a fokozott higiéniai intézkedéseket, legyenek felelősségteljesek és viselkedjenek a Szerb Köztársaság Kormánya és Ada Község Törzskara a Rendkívüli Helyzetek Kezelésére ajánlásaival és rendeleteivel összhangban, mindezt tegyék Ada község polgárainak védelme céljából.