Értesítjük Ada község polgárait, hogy a Válságtörzs 2021.03.21-én új intézkedéseket javasolt a járvány visszaszorítására, amelyek 2021. március 22-én 6,00 órától hatályosak. Ennek annak alapján, Ada Község Törzskara a Rendkívüli Helyzetek Kezelésére, 2021.03.22-én kiadja az alábbi
ÉRTESÍTÉST
Ma, 2021.03.22-én 6,00 órától a COVID-19 fertőző betegség terjedésének veszélye miatt zárva maradnak a vendéglátó-ipari létesítmények – kávézók, éttermek, éjszakai klubok és bárok, valamint a bevásárlóközpontok.
Minden élelmiszerbolt és kulturális intézmény (mozi, színház, galéria és könyvtár) 21 óráig működhet, az összes többi létesítmény pedig 20 óráig az alábbi feltételek mellett:
Minden kinyitott létesítménynek biztosítania kell azon intézkedés betartását, amely szerint személyenként vagy látogatónként legalább kilenc négyzetméteres területet kell biztosítani. Kivételt képeznek a fitnesz klubok, fürdők, kondi termek és hasonlók, ahol személyenként tizenhat négyzetmétert kell biztosítani.
A vendéglátóhelyek számára engedélyezett az ételek és italok tolóablakos eladása, a kiszállítás pedig a nap 24 órájában végezhető.
A szállodai éttermek és kávézók, kizárólag azon vendégeket szolgálhatják ki, akiknek bejegyzett tartózkodása van az adott szálláshelyen, mégpedig 21 óráig.
A Covid-19 fertőző betegség elleni védőoltást megszakítás nélkül végzik, az előre meghatározott terv szerint.
Felhívjuk Ada község polgárait, hogy viseljék a maszkot (beltéren és szabadban is, ha a helyzet megkívánja), és tartsák tiszteletben, valamint alkalmazzák az intézkedéseket, viselkedjenek felelősségteljesen, az érvényes ajánlásokkal és utasításokkal összhangban.
Kérjük a kedves polgárokat, hogy kerüljék a magán összejövetelek szervezését, mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében!
Bilicki Zoltán
az Ada Község Törzskara
a Rendkívüli Helyzetek Kezelésére parancsnoka