Értesítjük Ada község polgárait, hogy Szerb Köztársaság Kormánya,  a Köztársasági Válságtörzs a Szerb Köztársaság Lakosságának a COVID-19 Fertőző Betegség Elleni Védelmére javaslatára, a 2021.05.31-én tartott ülésén elfogadta az új intézkedéseket a járvány megfékezésére, amelyek 2021.06.01-étől 2021.09.01-éig lesznek érvénybe. Ennek alapján, Ada Község Törzskara a Rendkívüli Helyzetek Kezelésére, 2021.06.01-jén kiadja az alábbi 

 

ÉRTESÍTÉST  

 

  1. A vendéglátó-ipari létesítmények a zárt- és a nyitott helyiségekben 6.00-00.00 óráig tarthatnak nyitva, az előírt intézkedések betartása mellett.

 

  1. Az újságárusok és a kioszkok (kiskereskedelem, túlnyomórészt újság és dohányáru) munkaidő korlátozás nélkül dolgozhatnak.

 

  1. Az üzleti és a tudományos kongresszusokon azösszegyültemberek maximális létszáma 200 fő. 

 

  1. Megszűnik az ingyenes PCR teszt a Németországba utazó állampolgáraink számára.

 

  1. A mozik utolsó vetítése 23.00 órakor kezdődhet, addig a pénztár is működhet.

 

Emlékeztetjük a polgárokat, hogy mindazok akik felvették a védőoltást, valamint azok akik 2021.05.31-én éjfélig jelentkeztek rá az eUprava portálon keresztül, és az elkövetkező 7 napban felveszik a védőoltást, 3000 dinárra jogosultak. 

 

 A Covid-19 fertőzőbetegség elleni védőoltás megszakítás nélkül folyik az előre meghatározott terv szerint. 

 

Felhívjuk Ada község polgárait, hogy viseljék a maszkot (beltéren és szabadban is, ha a helyzet megkívánja), és tartsák tiszteletben, valamint alkalmazzák az intézkedéseket, viselkedjenek felelősségteljesen, az érvényes ajánlásokkal és utasításokkal összhangban. 

 

 

Bilicki Zoltán 

az Ada Község Törzskara a Rendkívüli 

 Helyzetek Kezelésére parancsnoka