Ma délutántól az Adica Wellness Központ újabb tartalommal bővül. A látogatók igénybe vehetik az eddig csak a nyári szezonban nyitva tartó termál vízzel feltöltött ún. nyugdíjas medencét is. A wellness épületét a csúszdás medencéig egy padlófűtéses folyosó köti össze, amelyen keresztül eljuthatunk a ballonnal fedett, fűtött objektumban, ahol a 32 fokos termálvizes medence várja a fürdőzőket a téli hónapok folyamán is. Ezzel az újabb szolgáltatással az eddigi 300 négyzetméternyi vízterület megduplázódott és bővült a pihenőhelyek száma is. A medence az úszást kedvelő vendégek számára is alkalmas.

A beruházást, Ada község önkormányzata a költségvetésből, az adai I. és II. Helyi Közösségek támogatásával a helyi járulékból, valamint a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Távközlési Minisztérium támogatás által közösen pénzelte. A projektum magába foglalta a ballon komplexum és környékének kiépítését a központi fűtéssel és a szükséges gépészeti résszel, amelynek összértéke 33 millió dinárt tesz ki.

Ki szeretnénk hangsúlyozni, hogy a fedett medence iskoláink tanulói számára is rendelkezésére áll majd, díjmentesen a tornaórák keretein belül. A tervek szerint az év végéig egy busz beszerzésére is sor kerül, amely által a községünkhöz tartózó minden településbeli diák számára ugyanezen lehetőség biztosítva lesz. A szükséges jogi feltételek biztosítása után az iskolákkal együttműködve fog ez a rekreációs lehetőség létrejönni. Ugyanakkor az úszóklubok is egész évben folytathatják tevékenységüket az évszakoktól függetlenül – nyilatkozta Bilicki Zoltán polgármester.