Ma délben  ünnepélyes keretek között megkezdődtek a moholi birkózó klub leendő székházának kiépítési munkálatai a tartományi Sport és ifjúsági titkár részvételével. A Partizán Birkózó klub igen gazdag múlttal rendelkezik egészen 1947 óta, viszont a klub saját újraszerveződésétől számítva is, amely 2012-be történt meg, komoly munkát valósít meg és eredményeket ér el.

Ada község önkormányzata közösen a Moholi Helyi Közösséggel a birkózó sport támogatása érdekében pénzeszközöket különített el ezen beruházás megvalósítására, mindezt a gyermekekért, akik birkózással foglalkoznak. Az induló építkezés csak a folytatása annak a sikeres együttműködésnek, amelyet a Köztársasági Kormánnyal és a Sport és Ifjúsági titkársággal sikerül megvalósítani a  sportinfrastruktúra kiépítése terén, és amelynek a keretein belül az elmúlt években több száz millió dinárt sikerült rászánni erre a célra. Ennek köszönhetően  ma községünk lakosai használhatják az adai atlétika pályát, a fedett nyugdíjas medencét, a felújított moholi Bácska Futballklub pályát  és létesítményeit, valamint komoly eszközöket lettek fektetve Moholon a sportcsarnok kiépítésére és a tornaterem valamint a kinti sportpályák felújítására. Továbbá önkormányzati eszközökből több mint 70 millió dinár lett befektetve az adai sportcsarnok és futballpálya felújításába is. Mindehhez csatlakozik a baraparti iskola tornatermének felújítási munkálataira leszerződött 25 millió dinár és a mai nappal kezdődő beruházás is, amely megközelítőleg 30 millió dinárt tesz ki.

Az említett együttműködés eredménye és célja a községben élő polgárok életszínvonalának növelése, és ennek a munkának a folytatásához kérjük a polgárok támogatását.

Annak reményében, hogy a munkálatok a tervezett ütemben zajlanak le és hogy nemsokára használhatóvá válik az épület, birkózóinknak kívánok további sikeres munkát és eredményeket a jövőben is – fejezte be beszédét a polgármester.