A Közlekedésbiztonsági Tanács szervezésében, 2023.03.10. Ada község és a Közlekedésbiztonsági Ügynökség „Pažljivkova smotra” név alatt községi versenyt rendezett a közlekedési szabályok ismeretéből az óvodások és első-második osztályosok számára.
A megmérettetésen a Čika Jova Zmaj, Ada Iskoláskor-előtti Intézmény óvodásai három csapattal, az adai Cseh Károly, és a moholi Novak Radonić általános iskolák első és második osztályos tanulói pedig két-két csapattal vettek részt. A verseny programjában különböző, az életkorhoz igazodó játékok szerepeltek, valamint a jól ismert Pažljivko közreműködésével a csapatok kérdésekre válaszoltak, megmutatva, hogy a verseny célja a közlekedési ismeretek bővítése.

Az óvodások kategóriában a győzelmet a Čika Jova Zmaj sárga csapata érdemelte ki az alábbi összetételben: Zaj Dóra, Tóth Lotti, Kaszás Konrád és Gordos Ákos.
Az első osztályosok kategóriában az első helyezést a Cseh Károly Általános Iskola zöld csapata szerezte meg: Török Rozi, Gordos Elena, Sterbik Flóra és Körtvélyesi Zalán összetételben.
A második osztályosok kategória győzelmét pedig a Cseh Károly Általános Iskola, Resócki Vanda, Csincsik Ádám, Hajdú Erik és Lukić Marko összetételű zöld csapata vívta ki.

A győztes csapatok tovább jutottak a regionális szintű megmérettetésre.
Gratulálunk minden résztvevőnek és nyertesnek!