KÖZLEMÉNY

Tisztelt Polgárok,

Mint ahogyan arról értesülhettek a Standard K.K.V. által kiadott értesítésből, a tegnapi nappal a Tartományi Egészségügyi Titkárság Nagykikindai Közegészségügyi Osztályának ellenőre átmenetileg megtiltotta a városi vízhálózatról a víz ivóvízként való használatát. A tilalom nem vonatkozik a víz szanítáris és higiéniai felhasználására.

A Tartományi Egészségügyi Titkárság ily módon reagált az elmúlt héten folytatott petíciógyűjtésre, annak ellenére, hogy személyes véleményem szerint a mai napon sem rosszabb a víz minősége, mint évekkel illetve évtizedekkel ezelőtt csak az ivóvíz minőségére vonatkozó szabályzaton szigorítottak.

A kialakult helyzetet Ada község a maga javára fogja fordítani, tehát a tiltást felhasználjuk a probléma gyorsabb megoldása érdekében. Ahogyan a közelmúltban már nyilatkoztam a probléma megoldása folyamatban van és a jövőben minden ezzel kapcsolatos előrelépésről értesíteni fogjuk a lakosságot. Az önkormányzat a közvállalattal közösen napokon belül biztosítani fogja a megfelelő víztisztító berendezést az egészségházba, minden óvoda és iskolaépületbe, belelértve a zeneiskolát is. Ez mellett tisztított vízzel elláttot közkutakat fogunk kiépíteni Ada és Mohol területén, amely beruházás néhány hetet fog igénybe venni.

Egyébként, ezzel a problémával nem a napokban kezdtünk el foglalkozni, ugyanis Ada község Képviselő-testülete már 2017. márciusában elfogadta a Standard közvállalat hosszú távú tervében szereplő víztisztító berendezés, ú.n. vízgyár, megépítését és azóta dolgozunk a probléma megoldásán.

Bilicki Zoltán

Ada község polgármestere