A közösségi hálón elindított kezdeményezésnek és a nagy számú helyi lakos részvételének köszönhetően, Ada község csatlakozott az Ültess árnyékot magadnak akcióhoz, és ez alkalomból tájékoztatjuk Önt, hogy április 9-én délben Szerbia szerte 30.000 palánta nyilvános szétosztása lesz megszervezve, amelyre községünkben Adán a Felszabadulás tér 1. szám alatt (a községháza udvarán) kerül sor. A facsemeték azon társadalmilag felelős vállalatok segítségével lettek beszerezve, amelyek zöldítesíteni akarják azokat a helyeket ahol élünk, és amelyek számára fontos a polgárok egészsége.

Ez nemcsak egy ökológiai akció, amelynek célja az éghajlatváltozás elleni küzdelem, hanem egy olyan akció is, amelynek egészségügyi funkciója van, mivel minden fa egyedi zöld lélegeztető. Az akció során kétéves magas kőris facsemeték kerülnek szétosztásra, az ültetési utasításokkal együtt. Ezért ültessen árnyékot magának, és biztosítson tiszta levegőt Önnek és családjának! A facsemeték száma korlátozott, egy ember legfeljebb egyet kaphat!

Minden facsemete tartalmazza a szponzor logóját, valamint egy QR kódot, amelyen keresztül regisztrálhatja, és követheti az utasításokat a további növekedéséhez. A kötés másik fele az ön nevének és az ültetés dátumának van meghagyva.

Az őszi és tavaszi akció során szétosztott 60.000 facsemetét követően az a tervünk, hogy az elkövetkező években 300.000 csemetét osztunk szét a polgároknak, és ezáltal egészségesebb élőhelyet teremtünk mindannyiunk számára. Mi a fákat nem az erdőkbe ültetjük, hanem a városokba, mert ott élünk.

A Plant Your Shade projekt összhangban áll az előcsatlakozás 27. fejezetében meghatározott célokkal, valamint a Davosi Világgazdasági Fórum (WEF) Trillion Trees Világakció céljaival, amelyben a szervezetünk a fenntartható környezeti megoldások partnere a Szerb Köztársaságban. Ez a projekt összhangban áll az Európai zöld tervvel (European New Deal) is, amelyben a tiszta levegő a városi környezetben a gazdasági körforgás egyik pillére, és számos intézmény támogatja.