Ma este 19 órai kezdettel az adai AFK Fudballpálya stadionjában sor került a XIII. Vajdasági Munkássport Olimpia ünnepélyes nyitórendezvényére. A hétvége alatt számos sportrendezvényre kerül sor közel ezer hétszáz sportoló részvételével, szórakoztató programok kiséretében.

Hatalmas megtiszteltés számomra, hogy Ada község polgármestereként nekem jutott a lehetőség, hogy a XIII. Vajdasági Munkássport Olimpia nyitórendezvényén üdvözöljem Önöket. Községünk 2019-ben szerezte meg az idei olimpia szervezésének jogát és így immár másodízben, 2007 után, ismét házigazdái lehetünk ezen kiemelkedő vajdasági szintű sportrendezvénynek.
Az elmúlt négy évben tervszerű munkát folytattunk annak érdekében, hogy a sport és rekreációs létesítményeink minőségét makszimálisan feljavítsuk és ezáltal ismét, 2007 után egy minőséges szervezéssel kimagasló házigazdák legyünk.
Úgy érzem, hogy összetartásból példásra vizsgázott községünk, ugyanis a szervezésből több százan kivették részüket. Sportolóink, fellépő gyermekeink mellett számos önkéntes, jogi és fizikai személy, beleértve a rendőrséget, tűzöltóságot, valamint az egészségügyi dolgozókat is, hozzájárultak a remélt közös sikerünkhöz, akiknek ezért külön köszöntet szeretnék mondani.
Engedjék meg, hogy köszönetemet fejezzem ki a Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárságnak illetve a Tartományi Kormánynak a támogatásukért és hogy, mint fővédnökei ennek a rangos eseménynek mögénk álltak. Továbbá szeretném kihangsúlyozni a község köszönetét a XIII. Vajdasági Munkássport Olimpia Olimpiai Bizottsága elnökének és tagjainak, a Szerbiai és Vajdasági Sport Mindenkinek Szövetség elnökeinek és munkatársainak, egyrészt a belénk fektetett bizalomért, másrészt pedig azért a munkáért, amellyel hozzájárultak a XIII. Vajdasági Munkássport Olimpia tömegesítéséhez és megszervezéséhez. Végül, de nem utolsó sorban szeretnék köszönetet mondani a Községi Olimpiai Előkészítő Bizottság tagjainak munkájukért és minden résztvevő sportolónak, aki vállalta a versenyzést, ezzel őrizve a munkássport hagyományát – mondta köszöntőjében Bilicki Zoltán Ada község polgármestere.