2023. július 7-e és 9-e között Adán kerül megrendezésre a XIII. Vajdasági Munkássport Olimpia. Ezzel Ada másodszor lesz házigazdája ennek a rangos eseménynek és vendégül láthatja a munkássport legjobbjait. Az elmúlt négy év során községünk vezetősége jelentős lépéseket tett a sportifrastruktúra fejlesztése irányába, amivel nem csak e neves sporteseményt teszi színvonalasabbá, hanem ezáltal minden sportkedvelő polgár számára biztosított a minőségibb sportolási lehetőség. Meg kell említenünk, hogy kiépítésre került a fociballon az adai futball stadion területén, megújult a stadion lelátója és kerítése, valamint elkészült az atlétika pálya is. A wellness központ kiépítésével a sport és rekreációs központ egy fontos tartalommal bővült és így egész évben sport és kikapcsolódási lehetőséget kínál mindenki számára. Ada község közel 70 millió dinárral támogatta a középiskola sportcsarnokának felújítását, a moholi általános iskola tornaterme és a szabadtéri sportpályák is megújultak. A moholi Bácska FK épülete és annak környéke is jelentős felújításon esett át, megújult a klub épülete, a sportpálya körülni kerítés, valamint a lelátok is kibővültek.

A két hét múlva megtartandó olimpiai játékok alkalomból ma délelőtt lezajlott a sportversenyek sorsolása a városháza dísztermében.

A sorsoláson a Vajdasági Sport Mindenkinek Szövetség részéről prof.dr. Milena Mikalački elnök asszony, Olivera Jovanović főtitkár volt jelen, Goran Milić a 13.VMSO OB elnöke, valamint Branko Vujović a Szerbiai Sport Mindenkinek Szövetség elnöke is képviseltette magát. Ada község, mint házigazda részéről Bilicki Zoltán polgármester és a Községi Olimpiai Előkészítő Bizottság tagjai voltak jelen. A sajtónyilatkozatokat követően sor került a sorsolásra, amely által összeállt a sportágak szerinti végleges menetrend az olimpián. Minden résztvevőnek sikeres részvételt és időtöltést kívánunk Adán!

Szeretettel várunk minden községbelit az olimpia ünnepélyes megnyitó rendezvényére, amelyre 2023.július 7-én, 19 órai kezdettel kerül sor az adai fudballstadionban. Részletes tájékoztatót a sporteseményekről és az azt követő szórakoztató programokról a későbbiekben fogunk megjelentetni.